Nieuws

04.11.2019

Buyer meets Supplier: Green Deal Circulair Aankopen

Green Deal Circulair Aankopen

Circulair aankopen is een belangrijke hefboom voor de overgang naar een circulaire economie. 150 organisaties engageren zich om samen deze manier van aankopen toe te passen of te faciliteren.

Circulair aankopen is een nieuwe manier van aankopen voor bedrijven, met oog voor mens, planeet én portemonnee. Het is een proces waarbij je ‘verandering koopt’, bijvoorbeeld door voor herbruikbare materialen te kiezen, door voor bio-gebaseerde of biodegradeerbare materialen te kiezen, door middelen en producten te poolen of te delen met andere organisaties of door het gebruiksgenot van een product te kopen in plaats van het product zelf.

De deelnemers van de Green Deal vormen samen een lerend netwerk. Het resultaat van dit lerend netwerk zal uniek zijn in Europa: meer dan 200 experimenten waarin kennis en ervaring wordt opgebouwd, tools en methodieken en nieuwe vormen van ketensamenwerking worden uitgetest, allen met oog op het sluiten van de materiaalkringlopen. Ook de producenten en leveranciers worden betrokken. Want circulair aankopen kan enkel slagen in dialoog met de markt, en wanneer we in partnerschap naar circulaire oplossingen zoeken. 

Bij het afsluiten van twee jaar Green Deal Circulair Aankopen (GDCA) organiseren we - na het succes van de vorige edities - opnieuw een ‘Buyer meets Supplier’. Hét ontmoetingsevent voor aankopers en leveranciers in de circulaire economie. Ben jij ook van de partij op 21 november 2019 op de Heizel in Brussel? Schrijf je da nu in via deze link.