Over Belconfect

Belconfect
Missie -Visie - Waarden

Missie Belconfect

Missie

Belconfect ontwerpt en confectioneert functionele en kwalitatieve werk-en veiligheidskleding die het positieve bedrijfsimago van onze klanten uitstraalt.
Wij zijn specialist in het samenstellen en verdelen van een compleet en exclusief assortiment veiligheids-en werkschoenen.

Visie Belconfect

Visie

Wij gaan voor een duurzame relatie met onze klanten voor wie we de eerste keuze zijn op vlak van klantspecifieke werkkleding en veiligheidsschoenen. Onze focus ligt op partnership, kwaliteit en duurzaamheid. We streven naar continue verbetering door te investeren in kennis, ontwerp, productie en logistiek.

Waarden Belconfect

Waarden

Belconfect werkt volgens een aantal kernwaarden die samen met onze medewerkers en stakeholders gekozen zijn.
Onze strategie is gestoeld op vijf kernwaarden die het DNA vormen van onze onderneming: klantgerichtheid, deskundigheid, teamspirit, respect
en rendement.

Geschiedenis

1938
2004
2006
2008
2009
2011
2013
2016
2017
2018
2019

Confectieatelier Derycke NV

Al meer dan 10 jaar 80 jaar vakmanschap. In 1938 werd confectieatelier Derycke NV opgericht door familie Derycke in Ronse. In de jaren '60 vond de verhuis plaats naar Avelgem.

Confectieatelier Derycke NV

Bel-Pro BVBA

In 2004 werd de firma Bel-Pro BVBA opgericht door Christ Segers en Filip Lietaer. Doel was het verdelen van veiligheidsschoenen van de merken Puma en Arbesko aan de retail, maar al vlug kwamen ook aanvragen voor werk- en veiligheidskledij.

Overname Derycke NV

Twee jaar na de opstart van Bel-Pro vond de overname van confectieatelier Derycke NV plaats. Daarbij werd het aanbod uigebreid met een eigen confectie en een bestaand gamma werk- en veiligheidskleding. Dat jaar was ook de start van de custom-made projecten: industrie, overheden, industriële wasserijen.

Custom made Belconfect

Opstart Bel-Confect NV + lancering eigen label D-Force®

In 2008 ontstond Bel-Confect: de samensmelting tussen Bel-Pro PVBA en Derycke NV. Datzelfde jaar werd het eigen merk in werkkleding en veiligheidsschoenen geboren, nl. D-Force®.

D-Force

Verhuis naar Dottenijs

Een jaar later, in 2009, verhuisde Belconfect van Avelgem naar Dottenijs. Deze stap opent nieuwe perspectieven en logistieke mogelijkheden voor Belconfect.

Opstart eigen productieplatform

In 2011 vond de opstart van het eigen productieplatform in Tunesië plaats en werden ook wereldwijd producties opgestart.

Atelier Belconfect

Raad van Advies + B2B platform

Oprichting van een Raad van Advies en tal van investeringen in IT (zoals B2B website) en logistiek (o.a. scanning systeem).

10 jaar Belconfect + nieuwe showroom

In 2016 viert Belconfect zijn 10-jarige bestaan met de officiële opening van een nieuwe showroom. Er wordt ook steeds meer focus gelegd op duurzame initiatieven zoals Fair Wear Foundation, GRI® (global reporting initiative) en Revitex®.

Nieuwe markten verkennen

Een jaar later betreedt Belconfect veelbelovend de markt in Nederland, waar ze enkele geweldige projecten realiseerde. Dit opent veel nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Nedtrain Belconfect

Retail Safety Shoes + circulariteitsscan

In 2018 betreedt Belconfect de markt van de retailers en profileren ze zich als "1 leverancier, 7 merken" van veiligheidsschoenen. Ze laten ook een circulariteitsscan uitvoeren: dat is een langetermijnvisie waarin ze productie- en logistieke processen anders gaan inrichten om zo tot een duurzamer proces te komen.

1 leverancier 7 merken Belconfect

Bouwen aan een duurzame wereld

In 2019 legt Belconfect de focus op nog meer interne, duurzame initiatieven zoals: elektrische wagens in het wagenpark, een elektrische laadpaal op het werk, zonnepanelen, twee bijenkasten geplaatst door HoneyBeez (een lokaal initiatief om de populatie van de honingbijen te verbeteren),...

Duurzaamheid Belconfect

Onze merken

Werk- en veiligheidskledij

Veiligheidsschoenen

Het team

Team Belconfect

Werken bij Belconfect

Werken bij Belconfect

Na meerdere jaren op de customer service te hebben gewerkt, heb ik recent de kans gekregen om door te groeien als assistent office manager. Een uitdagende rol met naast mijn commerciële taken – waaronder het beheer van het B2B online bestelplatform – extra verantwoordelijkheden op vlak van facturatie en credit control. Ik krijg binnen Belconfect veel vrijheid om deze rol naar eigen inzicht en met de steun van de collega’s in te vullen. Het feit dat ik de kans krijg om mezelf breder te kunnen ontwikkelen richting office management in combinatie met de investering in mijn persoonlijke ontwikkeling maakt dat Belconfect voor mij al meer dan 10 jaar de ideale werkgever is.

Tine Vermeersch

Office management

Bezoek onze showroom

Maak een afspraak met onze sales

Bezoek onze nieuwe showroom in Dottenijs en kom meer te weten over Belconfect. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze sales door onderstaand formulier in te vullen. 

Enkel op afspraak
maandag 8u30-17u
dinsdag 8u30-17u
woensdag 8u30-17u
donderdag 8u30-17u
vrijdag 8u30-17u

gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen