Nieuws

20.04.2022

Belconfect zet in op eerlijke lonen voor textielarbeiders

Transparantie in de kledingindustrie werd zo’n 9 jaar geleden erg onder de aandacht gebracht. Toen stortte op 24 april 2013 de Rana Plana-fabriek in Bangladesh in. 1.138 kledingarbeiders lieten die dag het leven en meer dan 2.500 arbeiders raakten gewond, een van de grootste industriële rampen ooit. Ook Belconfect, producent van werkkleding, wil een bijdrage leveren aan een duurzame modesector, waarin textielarbeiders in veilige omstandigheden kunnen werken aan een leefbaar loon.

Zo zijn we twee jaar geleden ook gestart met een living wage project. Eerlijke, leefbare lonen voor textielarbeiders in productielanden een belangrijke uitdaging in de sector. Een complexe problematiek, maar Belconfect is erin geslaagd om met haar belangrijkste leverancier hierover in dialoog te gaan en ervoor te zorgen dat leefbare lonen gegarandeerd zijn. Een belangrijk project dat we zeker willen opschalen, en waarmee we vooral ook willen bewijzen dat het mogelijk is.

Deze en andere realisaties rond correcte arbeidsomstandigheden in hun toevoerketen levert Belconfect nu een plaats op in de ‘leader’ category van Fair Wear Foundation (FWF).

Atelier in Tunesië
Atelier in Tunesië