Nieuws

22.04.2020

Belconfect nieuwe Brand Performance Check 2020

Brand Performance Check 2020

Brand Performance Check 2020

Fair Wear Foundation beoordeelt onze inspanningen jaarlijks tijdens de Brand Performance Check. Op basis van de audit van FWF wordt een CAP (corrective action plan) opgesteld met verbeterpunten. Als Belgisch confectieatelier in werk- en veiligheidskledij zijn we fier op onze prestatie. Belconfect scoort 83% op eigen productie onder toezicht en behaalt een benchmarking score van 71 wat ons de status "good practice" opleverd.

Belconfect heeft vooruitgang laten zien en voldeed aan de meeste prestatie-eisen van FWF. De controledrempel van Belconfect is 83% van de supply chain en voldoet aan de eisen voor derdejaars leden. Met een benchmarkscore van 71 plaatst Fair Wear Foundation Belconfect in de categorie "good practice".

Belconfect heeft geïnvesteerd in goede monitoringsystemen die hen ondersteunen bij het bijhouden van de social compliance status op haar productielocaties. Het due diligence-proces, het delen van auditresultaten en fabrieksbezoeken zijn goed gedocumenteerd. Het due diligence-proces van Belconfect is uitgebreid en kan een brondocument voor de ontwikkeling van een sourcing strategie zijn.

Ook op het vlak van gezondheid en veiligheid scoort Belconfect goed. Zo ondersteunde ze op een productielocatie oplossingen voor gezondheids- en veiligheidskwesties. Op het vlak van leefbaar loon is een positieve eerste stap gezet. Er werden arbeidsminutenkosten van een productielocatie in Tunesië geanalyseerd. Belconfect heeft ook geïnvesteerd in een Workplace Education Program-training in Tunesië.

Lees het volledige verslag hier.