Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Belconfect

Belconfect heeft op vlak van duurzaam ondernemen al heel wat initiatieven genomen in de domeinen arbeids- en mensenrechten, ethisch ondernemen en milieu. We zijn er ook van overtuigd dat een gezond rendement en een sterk eigen vermogen ook duurzame factoren zijn, waardoor we vrijblijvend kunnen investeren in een betere en duurzame toekomst. 

Onze ecologische voetadruk

"Have less, do more, be more"

Binnen onze eigen bedrijfsentiteit streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden door: 

 • Installatie van zonnepanelen (82,5 kW) 
 • Plaatsen van elektrische laadpalen 
 • Reductie van CO₂-uitstoot van het wagenpark 
 • Gebruik van recycleerbare verpakkingsmaterialen 
 • Doorgedreven sorteren van afvalstromen

Maatschappelijke betrokkenheid

"Involvement is the real added value"

 • Belconfect steunt diverse goede doelen zoals het Fonds Emilie Leus (ter preventie van rijden onder invloed, sensibilisering en het steunen van verkeersslachtoffers met een beperking), Het Kiwanis Huis (een uniek woonproject bestemd voor het zelfstandig wonen van personen met een mentale handicap), Akabe Funk (scouts voor kinderen en jongeren met een beperking),... maar ook initiatieven in productielanden als Tunesië zoals La Voix de l'Enfant (een opvangtehuis voor ongehuwde moeders). 
   
 • Daarnaast zijn wij ook logistieke sponsor van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond en lid van diverse belangen- en beroepsverenigingen. 
   
 • Belconfect sluit zich ook aan bij Fairtrade@Work, een initiatief om fairtrade producten in toenemende mate ingang te laten vinden op de werkplek. Tevens wordt er elke week via Fruit@Work een verse mand fruit geleverd. 
   
 • Sinds dit jaar hebben we er enkele schattige collega's BIJ! Dankzij imkerij Honeybeez telt de achtertuin van Belconfect 2 bijenkasten, goed voor zo'n 100.000 hardwerkende krachten. Samen willen we ervoor zorgen dat de bijenpopulatie in onze regio terug groeit en zo werken we mee aan een duurzame en groene omgeving.

Toekomstige stappen naar meer duurzaamheid

Alleen samen kunnen we onze doelstellingen bereiken

Om onze engagementen op het vlak van duurzaamheid ook in de toekomst verder na te komen, zullen we verder inzetten op volgende doelstellingen:

transparantie in de toeleveringsketen
aanbieden van een volwaardig circulair aanbod
streven naar een CO₂-neutrale omgeving
ons verder engageren om duurzaam en sociaal verantwoord te produceren (Fair Wear Foundation)
een werkruimte creëren waarin onze medewerk(st)ers zich verder kunnen ontwikkelen,...

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zorgt niet alleen voor een continuïteit in duurzame ontwikkeling. Het draagt ook bij tot innovatie en resulteert uiteindelijk in een efficiëntere bedrijfsvoering bij Belconfect.